Leivontafoorumin lokakuun haaste oli leipoa suklaakuorrutteinen kakku (lisää tietoa linkin takana) johon osallistuin tällä suklaasydämellä.


Kopioin tähän sekä ohjeen että saamani saamani arvostelut suoraan foorumin puolelta



Pohja

Tavallinen sokerikakkupohja
3 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoa

50g tummaa suklaata

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, ja siivilöi joukkoon jauhot. Sulata suklaa, ja pyöräytä se sekaan raidoiksi, älä sekoita kunnolla :wink: Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte

200g omenahilloa
200g vaniljarahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä (plus vesi)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike, ja lirauttele vaahdotuksen aikana kuohukerma vaahdon sekaan. Lisää rahka ja hillo, ja lopuksi kuumaan veteen liotetut liivatteet ohuena nauhana sekoittaen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, ja leikkaa alimmaiseksi pohjan kokoinen pahvi, se auttaa kakun siirtelyssä. Kostuta alin pohja ja kaada puolet täytteestä päälle. Lisää keskimmäinen osa, kostuta, ja kaada loput täytteet, sama homma viimeiselle "kansi" osalle.
Laita kakku tekeytymään seuraavaan päivään.

Kuorrutus

100g omenamarmeladia (valmiiksi sileää, joten ei tarvitse soseuttaa)

200g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl voita


Nosta kakku aluspahveineen ritilän päälle ja laita alle leivinpaperi suojaamaan pöytää.
Levitä kakun reunoille omenamarmeladia sileämmän lopputuloksen saamiseksi.
Sulata suklaa mikrossa ja lämmitä kermaa kattilassa kädenlämpöiseksi. Lisää suklaasula kermaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voinokare ja jäähdyttele sekoitellen hetki. Kippaa sitten kuorrute kakun päälle ja tasoittele tarvittaessa. Nosta kakku kylmään ja koristele vasta kun suklaa on jämähtänyt.

Koristelussa käytetty valkosuklaata.


~~~

 

- Kiva idea nuo suklaaraidat, vaikka eivät palakuvissa näkyneet. Vaikuttaa perusherkulliselta kakulta, nam. Kaunis pitsikoristelu reunalla, romanttinen.
- Ihana ulkonäkö, koristelu tehty taidokkaasti. Pohjassa aitoa suklaata. Raikkaan kuuloinen täyte. Raidat pohjassa kuulostaa kivoilta.
- Sievä kakku.
- Kaunis, pehmeän näköinen kakku
- Siisti ja tasainen kuorrutus. Koristelu on kaunis. Kiva täyte.
- Kaunis päältä! Onpas todella vaniljaista! :) Mutta miksi käyttää sekä rahkaa, kermaa, että vaahtoutuvaa vaniljakastiketta?
- Sokerikakkupohja (vaikkakin suklaaraidoilla) on yllätyksellinen valinta suklaakuorrutteiseen kakkuun.
- Herttainen koristelu ja maukkaa kuuloinen täyte.
- Voi kun olisin halunnut nähdä niitä suklaaraitoja. Kiva idea, ehkä ensi kerralla näkyvämpi toteutus? Plussaa herkullisen kuuloisesta täytteestä!
- Hyvin onnistunut kuorrutus! Täyte on haastekakkujen top 3:ssa!

 

 

Yhdessä kommentissa ihmeteltiin miksi täytteeseen on käytettyä sekä rahkaa, kermaa että vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Noh, siitä syystä että kerma ei siihen kyllä alunperin kuulunut,  mutta kun tiesin sitä kuorrutteesta jäävän yli, eikä sille muutakaan paikkaa ollut, niin tungin sen sitte täytteeseen Nauru Eli eipä se mitenkää pakollista olekaan Silmänisku