1270800778_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä juhlitaan tänään kaksia synttäreitä, joten pitänee olla kaksi kakkuakin. Tämä kakku oli tarkoitus koristella ihan vaatimattomasti vain päältä, mutta eksyin kinuskikissan sivuille, ja löysin tämän reuna ohjeen  joka kuulosti (ja näytti) niin helpolta että päätin tekaista sellaisen ihan simsalabim vaan käden käänteessä Kieli ulkona Ei se kuitenkaa ihan putkeen mennyt, alku oli ihan lupaava, mutta sitten kesken pursottelun pursotuspussin sauma repes Yllättynyt ja tylla suline suklaineen TIPPUI keskelle pursotettavaa muovisuikaletta! Pelastin mitä pelastettavissa oli, mutta tulos oli silti tämä;

1270800791_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaa levis siis ihan kiitettävästi, mutta koska olin ehtinyt toisen puolen jo tehdä, ei auttanut muu kuin jättää suklaa paikoilleen. Toinen ei-niin-kovin-hauska yllätys odotti kun aloin irrottaa muovisuikaleita; suklaa joko murtuili, tai sitte ei irronnu ollenkaan. Kuten kuvista näkee Nolostunut Sellaiset kohdat joissa suklaata oli reilusti, kesti hyvin, ja jäi ihan suosiolla kakkuun. Ens kerralla viisaampana.

Tässä vielä ohje;

Pohja

21-24cm vuokaan


200g kaurakeksejä

80g margariinia

1 tl inkivääriä

Täyte

2,5 dl kermavaahtoa

400g maustamatonta tuorejuustoa

(itse käytin appelsiinituorejuustoa)

1,5 dl sokeria

(laitoin vain noin puolet tuosta, ja silti oli aika makeaa)

2tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

0,5 dl sitruunamehua

Pinta

2dl persikka-tai mangososetta

(soseutin 250g valutettuja persikanpuolikkaita)

3 rkl sitruunamehua

3 liivatelehteä