Bikoos meillä edelleen pyritään syömään mahdollisimman vähän teollista, en ees tiiä miltä kaupan purkkitavara maistuu Yllättynyt Sen sijaan moniamonia netistä bongattuja ohjeita on testattu, mutta nyt tein ohjeella jonka naputan talteen, oli koostumukseltaan paras tähän asti.


Ohjeen bongasin joskus viime syksynä (?) jostain koti- tai sisustuslehdestä.

Valkoisella sokerilla tehtyä

1298724916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Puoleksi ruokosokerilla

1300270583_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lemon curd

Näillä määrillä tulee n.2dl tahnaa

100g (suolatonta) voita

1,5 sitruunan kuori ja mehu

2 munanvalkuaista

100g (1 1/4dl) sokeria

(tai 0,5dl ruokosokeria ja 3/4dl valkoista)

-Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista mehu

-Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi

-Sekoita vaahtoon sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä huoneenlämpöinen voi

-Kuumenna kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee (mulla meni 5-10min)

-Ota kattila liedeltä mutta jatka sekoittamista hetki

-Siivilöi, peitä kelmulla ja jäähdytä

 

 

Koskaan en oo tehny ohjeella jossa laitetaan keltuaista, vaikka niitäkin ohjeita on. Onko kukaan teistä tehny? Miten se eroaa tällaisesta valkuiaisiin tehdystä??

 

Lisäys 16.3.2011

Tiirailin kaupassa lemon curd purkkia ja bongasin ainesosista ruokosokerin.

Koska lemon curd oli to-do-listalla tämän viikonlopun kakkuun, testasin sitä ruokokidesokerilla. Kuten kuvasta näkyy, lopputulos on huomattavan ruskeampi kuin pelkästään valkoisella sokerilla tehtynä, ja tuo kaupan tavarahan on myös vähän ruskeaan taipuvaa. Makuun se ei juurikaan vaikuttanut, ainakaan sillä määrällä millä minä tein, lisään sen vaihtoehdoksi tuonne ohjeeseen Silmänisku