Leivontafoorumin kesäkuun haaste on raparperi, ja mulla oli tarkoitus ekaa kertaa osallistua siihen. No, nyt kun kävin selaamassa osallistuneita, niin päätin pysyä sieltä pois. Pieni alemmuuskompleksi iski, JA raparperileivos näemmä oli jo siellä tarjolla Päättämätön Joku toinen kerta sitte.

Pohja

4 munaa

1,5 dl sokeria

1dl vehnäjauhoa

1dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

Puolita pohja, toinen puoli käytetään pohjaksi ja toinen "kanneksi"

Täyte

250g raparperia

sokeria ja kanelia

noin 2 dl vettä

Lataa kaikki aineet kattilaan, kiehauta sen verran että raparperi pehmenee, valuta vesi, mutta ota tilkkanen talteen, ja anna jäähtyä.

200g vanilja"juustoa" (sunnuntai)

2,5 dl flora vanillaa

2 rkl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatetta liotetaab talteen otettuun raparperien keitinveteen

Raparperi- mansikka hillo

(tällä ohjeella tulee tuplamäärä kuin mitä leivoksiin tarvii)

200g raparperia

200g mansikoita

2,5 dl hillosokeria

0,5 dl fariinisokeria

1 tl kanelia

Keitä 10 minuuttia ja jäähdytä, mielellään seuraavaan päivään asti, ja jääkaapissa.

Kippaa täyte pohjan puolikkaan päälle, ja anna hyytyä hetki ennenkuin kippaat toisen pohjan puolikkaan sen päälle. Jätä hyytymään seuraavaan päivään. Sivele hilloa ohuesti päälle, ja kuorruta, itse tein sen sokerimassa-marsipaani seoksella.

Lopuksi painoin muotilla kirjaimet, maalasin tomuväreillä ja sitte vielä tussasin ääriviivat mustalla elintarviketussilla Hymy

1276619196_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1276619434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e