Leivontafoorumin kesäkuun haaste on raparperi, ja mulla oli tarkoitus ekaa kertaa osallistua siihen. No, nyt kun kävin selaamassa osallistuneita, niin päätin pysyä sieltä pois. Pieni alemmuuskompleksi iski, JA raparperileivos näemmä oli jo siellä tarjolla Joku toinen kerta sitte.
Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1dl vehnäjauhoa
1dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Puolita pohja, toinen puoli käytetään pohjaksi ja toinen "kanneksi"
Täyte
250g raparperia
sokeria ja kanelia
noin 2 dl vettä
Lataa kaikki aineet kattilaan, kiehauta sen verran että raparperi pehmenee, valuta vesi, mutta ota tilkkanen talteen, ja anna jäähtyä.
200g vanilja"juustoa" (sunnuntai)
2,5 dl flora vanillaa
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta liotetaab talteen otettuun raparperien keitinveteen
Raparperi- mansikka hillo
(tällä ohjeella tulee tuplamäärä kuin mitä leivoksiin tarvii)
200g raparperia
200g mansikoita
2,5 dl hillosokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Keitä 10 minuuttia ja jäähdytä, mielellään seuraavaan päivään asti, ja jääkaapissa.
Kippaa täyte pohjan puolikkaan päälle, ja anna hyytyä hetki ennenkuin kippaat toisen pohjan puolikkaan sen päälle. Jätä hyytymään seuraavaan päivään. Sivele hilloa ohuesti päälle, ja kuorruta, itse tein sen sokerimassa-marsipaani seoksella.
Lopuksi painoin muotilla kirjaimet, maalasin tomuväreillä ja sitte vielä tussasin ääriviivat mustalla elintarviketussilla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.